Lån opptil
600 000 kr –
Uten sikkerhet

Låneråd.no – en del av Axo Finans, er en finansagent som sammenligner forbrukslån og tilbud om refinansiering. Søknaden din sendes til 16 banker, og du får det beste tilbudet.

 • Kostnadsfritt & uforpliktende
 • Refinansiere lån og spar penger
 • 1 søknad – 16 banker
Lånebeløp
Nedbetalingstid
Est. terminbeløp*
211 kr
Ja Nei
Ved å be om tilbud godtar du våre vilkår.
Nedbetalingstiden er 1 til 20 år. Maks 5 år dersom du ikke refinansierer. Nominell rente varierer fra minimum 6.9% til maksimum 23.4%. Effektiv rente varierer fra minimum 8.19% til maksimum 26.23%.

*Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 12.83 %, lånebeløp kr 430 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 145 354, totalt kr 575 354. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-. Alle bankene opererer med individuell rente og din rente presenteres først sammen med lånetilbudet.

Løpetid min. 1 år – maks. 20 år. Effektiv rente 8.19% - 26.23%.

Jeg samtykker til at Axo Finans kan behandle mine/våre personopplysninger som beskrevet her.

Du får svar innen kort tid

Tilbudet du får er uforpliktende

Vår tjeneste er gratis

Lån uten sikkerhet

I dag finnes det mange forskjellige banker i Norge som tilbyr forbrukslån. Men hva er det, og hvem kan få slike lån? Det er fortsatt mange som ikke er kjent med kriteriene for å få et lån, og hvilke regler de må forholde seg til. Her skal vi gjennomgå alt du trenger å vite om privatlån, fra hvilke summer du kan låne til hvilke kriterier bankene har.

Kriterier for Lån uten sikkerhet

Privatlån er annerledes enn lån på bil og bolig på flere punkter. Du trenger ikke å stille hverken boligen eller bilen i pant for å få innvilget et lån, da den eneste sikkerheten banken din trenger er din betjeningsevne.

– Men hvor mye kan du låne på et lån uten sikkerhet?

Dette kommer an på hvor mye du tjener og hvilke andre utgifter du har per måned. Du har sikkert sett mange reklamer med at du kan søke om lån opptil 600.000 kroner og med en gunstig rente. Men dette er det maksimale beløpet som er tillatt i Norge på slike lån, og veldig få har evne til å betjene et så stort lån. Renten du får på ditt lån er basert på hvilken risiko banken tar på seg ved å innvilge deg et nytt lån.

Her er de viktigste faktorene som spiller inn på hvor mye du kan låne og hvilken rente du får:

 • Alder – Du må være minst 18 år for å søke om privatlån, men mange banker opererer med høyere aldersgrenser på 23 eller 24 år. Årsaken er at mer voksne låntakere er ofte mer pålitelige når det gjelder nedbetaling av gjelden.
 • Sivilstatus – Om du er gift eller har samboer kan ha både positive og negative konsekvenser for mye du få i lån. Om du ønsker et høyere beløp enn hva du kan få innvilget alene, kan det være lurt om din samboer eller ektefelle står som medlåntaker om denne personen også har inntekter.
  Har dere derimot flere lån sammen på hus, bil og andre kreditter, kan dette få en negativ konsekvens for hvor mye du kan låne.
 • Inntekt – I Norge kan du ikke få innvilget lån om dette overstiger 5 ganger inntekten din, og du må minst har 120.000 kroner i årlig inntekt. Når bankene behandler søknaden vil de trekke av 8000 kroner fra din månedlige inntekt for ordinært livsopphold (mat, klær, sko, m.m) automatisk når du søker. I tillegg må du trekke i fra dine faste månedlige kostnader på bolig, strøm, kjøretøy og annen gjeld.
 • Gjeldsgrad – Din samlede gjeld av kreditter, studielån, billån, eller boliglån skal ikke være 5 ganger høyere enn din årlige inntekt. Som regel krever forbruksbanker at du har dokumenterbar inntekt de siste 3 årene, og beregner ut i fra året du tjente mest. 
 • Renteoppgang – Når du søker om lån blir ikke renten beregnet ut i fra dagens rente. Banken er pålagt til å beregne alle nye lån med en renteøkning på 5 %. Dette er for å sikre at du kan betjene lånet selv om rentene øker kraftig i løpet av din låneperiode.

I tillegg til disse kriteriene som er fastsatt av finanstilsynet i Norge, så er det også viktig at du ikke har betalingsanmerkninger eller inkasso. Selv om noen banker kan innvilge lån til personer med dårlig betalingshistorikk, er dette ofte en mye lengre prosess og lånet vil ha høyere rente enn normalt.

Du kan Refinansiere lån for Bedre Økonomi

Har du aldri hatt et forbrukslån tidligere og søker om et nytt lån, må dette lånet nedbetales innen 5 år. Men om du har flere smålån i forskjellige banker som du ønsker å samle til ett lån, har du mulighet til å refinansiere gjelden og få opptil 15 års nedbetaling.

Å refinansiere lån betyr at du kan sette din eksisterende gjeld på anbud for å se om du kan få et bedre tilbud hos andre banker. Er det slik at du har mange smålån hos forskjellige kreditorer, har du lov til å samle disse kredittene til ett lån så lenge kriteriene ovenfor om alder, inntekt og gjeldsgrad er oppfylt.

Refinansiering av lån gir deg muligheten til å:

 • Få bedre rente – Har du flere kredittkort eller smålån blir det ofte kostbare renter og gebyrer. Kredittkort er ikke et billig lån, men det er et kjekt alternativ hvis du trenger penger på dagen. Betaler du ikke innen 30 dager blir det gjerne rente på over 20 %. Så dersom du må betale ned denne gjelden over flere måneder eller år, er det mye bedre å søke om et samlet lån og få redusert de månedlige kostnadene dine.
 • Få mer fleksibel nedbetaling – Ettersom du kan velge opptil 15 års nedbetaling på refinansiering av lån, har du muligheten til å redusere dine månedlige kostnader enda mer ved å velge en lengre nedbetalingsplan. Du har også muligheten til å bli raskere gjeldfri om du fikk bedre rente ved å samle dine eksisterende lån. Da kan du velge å betale like mye som du gjør i dag, og heller bli gjeldfri fortere.
 • Få innvilget et opplån – Refinansiering av lån kan gi deg muligheten for opplån om dette er forsvarlig i forhold til din betalingsevne. Opplånet forutsetter at du først betaler pengene du skylder til andre banker. De ekstra pengene du låner kan du bruke til hva du vil.

Lån penger til det du trenger

Et forbrukslån er altså et lån som gir deg penger til akkurat det du ønsker å bruke penger på, men det er flere ting du må tenke over før du tar opp et slikt lån. I all hovedsak bør ingen låne penger om det ikke er ytterst nødvendig, så bruk sunn fornuft på hva du ønsker å låne penger til.

I de tilfellene der du har handlet uforsvarlig, for eksempel å ha brukt litt for mye på kredittkortene mens du var på reise, eller handlet for mer enn det du har råd til, kan et lån også være et verktøy for å få økonomien din på rett kjøl igjen ved å refinansiere gjelden.

Søk om lån hos oss ved å sende en søknad til mange forskjellige banker. Da blir det enklere for deg å se hvilke muligheter du har for å låne penger, og hvilken bank som passer best for deg.

Vi sammenligner disse 16 bankene for deg

Ofte stilte spørsmål om lån

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye du kan låne er avhengig av flere faktorer som din alder, inntekt, sivilstatus og gjeld du har fra før. Bruk vårt låneskjema så får du vite hvor mye du kan låne hos 16 forskjellige banker.

Hvem låner ut penger privat?

Som en del av Axo Finans, har Låneråd.no samlet de mest kjente bankene som gir privatlån. Når du sender din søknad, vil søknaden din sendes ut til alle bankene vi samarbeider med, uten at du må forplikte deg til noen av tilbudene.

Hvordan låne penger?

For å få innvilget et lån, må du først fylle ut en søknad. Dette kan du gjøre på vår nettside. Deretter mottar du tilbud fra 16 forskjellige banker . Til slutt velger du tilbudet som passer best for deg, og sender inn dokumenter som ligning og lønnsslipper direkte til den banken du velger.

Kan jeg få et billig lån hos dere?

Låneråd.no er ikke en bank som fastsetter renter selv. Vi er en låneformidler som hjelper deg med å finne et lån du blir fornøyd med gjennom å søke til flere banker samtidig, og lar de konkurrere om deg som kunde.

Kan jeg refinansiere uten sikkerhet?

Alle kan søke om å refinansiere lån og kreditter uten å måtte stille noe til pant. Men hvor mye du kan låne er avhengig av din evne til å betjene lånet. Det er lurt å søke til flere forskjellige banker for å kunne sammenligne rentetilbud.

Hånd som får utbetalt lån

11 424

Antall søknader behandlet forrige måned